De natuur aan het werk

Van Harte & Lingsma is een bureau dat ondernemerschap, persoonlijk leiderschap en potentieel van mensen ontwikkelt, stimuleert en mogelijk maakt. Dat doen we met onze deelnemers én dat doen we ook met onze eigen mensen. We walk our talk. Dat ervaar ik vanaf het eerste moment dat ik in 2008 bij H&L kwam werken. Met voortdurende intensieve opleiding, supervisies en intervisies investeren we in onze eigen ontwikkeling en purposes. Zo houden we ‘onze eigen zaag scherp’ en ontwikkelen wij onszelf als professionals én als mens.

Mijn eigen proces

In de loop der jaren heb ik woorden kunnen geven aan wat mij drijft: de essentie van mensen zichtbaar en beschikbaar maken. Dat betekent ‘worden wie je bent’, daarvoor gaan staan en jezelf tot uitdrukking brengen. Dat geeft vrijheid en geluk. Daar geloof ik in en ik vind het geweldig om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Communicatie en leiderschap zijn daarbij voertuigen.
Wellicht hoort het bij de 7 jaren cyclus maar in de loop van 2013 ontstond een verlangen om mijn purpose op een andere manier ook tot leven te brengen.
Mijn reis, living the dream!

De winter van 2013-14 was ik ruim twee weken op vakantie met een kleine groep mensen in natuurgebieden in Zuid-Afrika. Na een week of anderhalf ondergedompeld te zijn in de landschappen, de schoonheid van vogels en wild, vergezichten, droge gebieden en baobabs viel het ineens bij mij binnen: dit is wat ik wil doen, mensen meenemen naar deze natuur. Om jezelf te ervaren en contact te krijgen met jezelf via die natuur en stilte.

Dat de natuur voor mij een inspiratiebron is, werd op dat moment, uitkijkend over de vlaktes in Kruger Nationaal Park, op een nieuwe manier bevestigd. Niet alleen door de schoonheid, maar door wat er vanzelfsprekend bij je geraakt wordt. Niet omdat iemand daar zijn best voor doet, maar gewoon, omdat het al voor handen is. De grootsheid, de ruigheid, het leven en de dood, de samenhang, de kwetsbaarheid én de kracht van ecosystemen vormen een natuurlijke bedding waarin je jezelf met zo weinig moeite kunt ervaren.

Nature At Work

Terug in Nederland heb ik dit plan in een onderneming vertaald. Nature At Work. Het is mijn leiderschapsopdracht om de essentie zichtbaar en beschikbaar te krijgen. En het talent dat mij daarbij helpt, is dat ik mensen op het goede spoor kan zetten. Zodat ze zelf weer verder kunnen. Ik zet de natuur aan het werk, in beide betekenissen van het woord. En zo is ineens een nieuwe stap gezet. Het nuttige met het aangename verbonden. Twee passies gecombineerd: de natuur in leerprocessen en leerprocessen in de natuur gebracht. 

Als trainer bij Van Harte & Lingsma krijg ik hier dus de ruimte voor! Daar ben ik zo dankbaar voor. Omdat we erin geloven dat als ik bezield en geïnspireerd ben, ik die inspiratie meeneem en overbreng in mijn trainingen. Als de creativiteit weer stroomt, genereert dat energie. Daar wordt een mens gelukkig van.

Een nieuwe stap in je leven?

Wil je weten wat je écht wilt en waar je energie van krijgt? Wil je in een inspirerende omgeving getriggerd worden? Neem dan contact met me op om te bespreken wat voor jou de beste manier is, bij Nature At Work of bij Van Harte & Lingsma. Om geraakt te worden en – net als ik – een stap te zetten in de richting van je droom.