Coaching in de Praktijk

In je rol als (beginnend) coach wil je werken vanuit je eigen stijl en aanpak, maar je hebt ook ‘standaard’ methodes en technieken nodig. Hoe combineer je die twee? In de training Coaching in de Praktijk komen beide kanten aan bod.

Je coachees kennen en waarderen je vanwege je eigen stijl en de resultaten die ze daardoor bereiken. Ondertussen vind je zelf dat je nog teveel leunt op je intuïtie en te weinig kaders hebt.
Je wilt je eigenheid behouden, maar ook je coachvaardigheden en -technieken op orde krijgen.
Zo kan je iedereen persoonlijk benaderen met de best passende methode. Bij de een werkt het beter om te confronteren, bij de ander helpt het juist om wat meegaander te zijn.

Breid je arsenaal uit

In de training Coaching in de Praktijk behandelen ervaren trainers deze onderwerpen en methodieken:

  • Kennismaken met de coachvraag, de coachgroep en de coach
  • De basis van het coachen
  • Oplossingsgericht coachen
  • Coachen op geluk
  • Provocatief coachen
  • Coachontwikkelplan

Bepaal je eigen stijl

Tussen de 6 trainingsdagen door ben je al bezig met coachen in de praktijk. Je zet dat wat je leert direct in richting je (oefen)coachees. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat je gedurende de doorlooptijd van de training voortdurend bezig bent met je ontwikkeling als coach. In de trainingsgroep is ruimte om van en met elkaars ervaringen te leren. Zo ervaar je naast de diverse methodieken ook verschillende persoonlijke stijlen van coachen. Je ervaart welke methodieken en tools het beste bij jou passen en leert je natuurlijke stijl van coachen beter (her)kennen, ontwikkelen en toepassen.

Lees meer over onze training Coaching in de Praktijk.