Alexandra Lourens is Hoofd Arbodienst bij de Rabobank en volgde de training Teamcoaching en groepsdynamica bij vanHarte & Lingsma.

"Dingen mogen best even schuren omwille van het groepsproces.”

Alexandra Lourens - Hoofd Arbodienst bij de Rabobank

Alexandra Lourens is Hoofd Arbodienst bij de Rabobank en volgde de training Teamcoaching en groepsdynamica

Je weet ten diepste wel waar je valkuilen van je natuurlijke gedrag liggen, maar je hebt van tijd tot tijd een goede spiegel nodig om je hier weer bewust van te worden. Teamcoaching en groepsdynamica is die spiegel die je zowel persoonlijk als zakelijk verder helpt.

“Ik kwam erachter dat harmonie niet heilig is en dat soms dingen best even mogen schuren omwille van het groepsproces.”

– Alexandra Lourens

“In mijn baan als Hoofd Arbodienst wilde ik veranderingen in de dienstverlening doorvoeren om zo in te spelen op interne en externe ontwikkelingen. Dan is het creëren van draagvlak binnen je team belangrijk. Ik merkte dat dit soms stroef liep. Dat, en het feit dat ik altijd graag bezig ben met mijn eigen ontwikkeling, vond ik genoeg reden om een training te volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Na wat zoeken kwam ik bij de training Teamcoaching en groepsdynamica van vanHarte&Lingsma terecht. Tijdens deze training kwam ik er weer achter hoe ik in elkaar steek als mens, wat mijn eerste natuurlijke gedrag in bepaalde situaties is én welke valkuilen snel de kop op steken. Het bleek dat ik heel graag vanuit de harmonie binnen de groepsdynamiek wil werken en conflicten ingewikkeld vind. Ik leerde dat ik in bepaalde situaties onvoldoende duidelijk ben omwille van die harmonie en dat ik soms te graag zelf de oplossing wil aandragen. Vanuit die inzichten leerde ik dat ik ook mensen in de groep zelf aan het werk kan zetten om daarmee draagvlak te creëren. Ik kwam erachter dat harmonie niet heilig is en dat soms dingen best even mogen schuren omwille van het groepsproces. Het mooie is: rationeel wist ik een hoop dingen al voordat ik de training begon, maar het zat heel erg verweven in mijn patronen. De training was weer een hele mooie spiegel. Wat ik overigens bijzonder vond aan de training, is hoe de trainer vanuit verbinding en door zich kwetsbaar op te stellen in een hele korte tijd een hele veilige omgeving wist te creëren waarin ik mezelf ook open durfde te stellen. Uiteindelijk was het een waardevolle training die echt bij heeft gedragen aan mijn levensreis, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.”