Stukje bij beetje

Het is november en eigenlijk ben ik me al heel erg aan het richten op het volgend jaar. De begroting, visie op ons inhoudelijk portfolio, wel of niet nieuwe mensen aannemen, hoe gaan we innovatie toepassen bij klantvragen en wat vraagt dat van onze huidige interventies? Hoe moeten we onze interne structuur organiseren om nog beter en efficiënter onze (nieuwe) klanten te kunnen bedienen? Voorbereidingen treffen voor de doelstellingsgesprekken met onze collega’s terwijl we ook nog de beoordelingsgesprekken aan het houden zijn. Verder hebben we te maken met het opleiden van onze nieuwe collega’s. Dat vraagt natuurlijk ook de nodige aandacht. Daarbij lopen de huidige klussen gewoon door. De doelstellingen voor 2015 zijn gelukkig gehaald en we hebben allemaal nog een laatste sprint te trekken voordat we in december even kunnen ontspannen. Is iedereen voldoende ok om die eindstreep gezond, vitaal en tevreden te halen?

Vorige week stonden we met de assessment-tak van H&L met een stand op een mobiliteitsbeurs. En onze buren, ook een assessmentbureau, hadden een soort van invulpapier waaruit je, als je ‘m invulde, kon opmaken hoe je het er van afbrengt als bedrijf. De details weet ik niet precies meer, maar in het midden van het vel stond ‘The purpose of your organization’. Die was makkelijk. H&L wil de wereld liefdevoller maken. De waarde Liefde staat bij ons eigenlijk al 30 jaar op nummer 1. Het gaat er over dat wij onszelf de opdracht geven om er met elkaar iets moois van te maken. Waarschijnlijk heb ik dat toen verkeerd ingevuld hoor. Volgens mij moest ik daar onze missie opschrijven. Maar voor mij is het waarmaken van de waarde Liefde het doel van onze organisatie.

Zin

Waar ik nou zo blij mee ben, nu ik dit zo opschrijf, is dat als ik mijn takenlijst die ik hierboven opsomde, nu zo afga, het al met al best veel werkzaamheden zijn die ik met succes kan voltooien. Met name in combinatie met de dingen die ik nog NIET heb opgeschreven. Sommige vallen gewoonweg van mijn bord. Gelukkig voeren anderen die dan uit, want in een aantal van die dingen ben ik matig, sommige zelfs nog gewoonweg slecht. De taken die wel op dat lijstje staan, doe ik als vanzelf omdat het nou eenmaal mijn talenten zijn die ik daarvoor inzet.
Toch zie ik al die taken als stukjes, meters, beetjes die mijzelf en mijn directe omgeving brengen tot het waarmaken van die waarde Liefde. En dat is een erg fijn gevoel. Het zorgt ervoor dat ik ZIN (geef en) krijg in wat ik doe.

2015 was het jaar van…

Het is nog niet de tijd om heftig te gaan zitten reflecteren. Daar is de decembermaand voor. Dan komen alle blogjes, nieuwsbrieven, notificaties op LinkedIn, of welke schrijfsels dan ook, die gaan over ‘looking back’ of  ‘2015 was het jaar van…’
Toch hoop ik dat ook jij je nu al, na het lezen van dit blog, zult afvragen: wat vind ik waardevol in mijn leven en hoe verhoudt mijn dagelijkse werk zich daar toe? Ben ik dat grote goed elke dag, stukje bij beetje, aan het waarmaken? Als dat zo is feliciteer ik je van harte. Want dat is een supergroot goed. En mocht dat niet zo zijn, dan hoop ik dat je of op een andere manier en op andere plekken in je leven (werk is immers niet alles in het leven) betekenis geeft aan en voldoening haalt uit wat je doet. Of nog mooier, dat je een plek voor jezelf creëert, binnen of buiten je huidige werkplek waarin je wel on purpose bent. En dat je dan elke dag, stukje bij beetje, het idee en gevoel hebt daar aan te werken.


In zijn werk als assessment-adviseur praat Danny dagelijks met mensen over de koppeling tussen hun werk en dat wat ze in het leven belangrijk vinden.
Wil je daar meer over weten? Download hieronder de brochure over onze assessments.