Kim Robert | 7727440

De cursus was fantastisch; verhelderend, interessant en zó verruimend.
Wat heb ik mezelf beter leren kennen. En wat heeft deze cursus mij veel inzichten gegeven.
Ik zeg overigens niet dat het altijd leuk was, soms was het erg confronterend en pijnlijk. Maar juist door in het diepe te springen en dwars door die vulkaan te gaan, heb ik veel kunnen bereiken. Ik weet wat mijn valkuil is maar ook juist waar mijn kracht zit. Ik weet wat mijn allergieën zijn maar ook juist datgene waar ik heel gevoelig voor ben. Elk blok had zijn eigen groei momenten en na elk blok voelde ik mij weer een stukje meer compleet.
Ben ik uitgeleerd? Nooit. Er is altijd meer te halen en te bereiken, ben ik van mening.
En deze cursus, de KIM NL, heeft mij een enorme stap durven laten zetten naar de echte Kim. De Kim die ik ben, die ik wil zijn en wil blijven, de Kim die ik wil worden.

Als ik kijk naar de locatie, waar wij de eerste 3 blokken hebben gezeten, dan denk ik dat het hotel zelf, hotel de Bildenberg, niet per se meedraagt aan een succesvol programma. Het kleine lokaaltje had weinig charme en geen bijzonder uitzicht, wat maakte het een beetje benauwd voelde.
De omgeving, waar het hotel gevestigd is, is overigens wel prachtig. Buiten, in het bosrijke gebied, kun je fijn wandelen en de open kassen waar je heerlijk kunt vertoeven, maakte dat dat bijdroeg aan rust en ruimte om na te denken.
Gelukkig maakten daarbij onze trainer Jop en de mede-cursisten de sfeer en de dynamiek dubbel en dwars goed.